Dierenarts weigert onverzekerde hond te helpen bij bevalling

De dierenpolitie maakte vandaag melding van 2 dierenartsen die weigerden een zwangere hond te helpen bij het bevallen van drie pups. De zwangere hond had urgente hulp nodig van de artsen; er was al één pup overleden, die vast kwam te zitten in het geboortekanaal. De eigenaresse van de hond in kwestie  geeft in gesprek met Honden-verzekering.nl aan dat een keizersnede hiervoor noodzakelijk was. De artsen in kwestie weigerden echter de zwangere hond te opereren.

Boter bij de vis

De dierenartsen die de hond zouden kunnen helpen in Noord-Holland vroegen de eigenaresse van de zwangere hond € 600 alvorens de hond in nood te helpen. De vrouw had echter niet voldoende financiële middelen voorhanden en wilde graag een overeenkomst sluiten om op een later moment te voldoen aan de verplichtingen. De dierenartsen gingen hier echter niet mee akkoord. Het baasje van de zwangere hond besloot toen zich met spoed tot een andere dierenarts te wenden. Deze hielp de vrouw en de zwangere hond wel direct.

Hiermee was de kous echter niet af. De dierenartsen die weigerden de bazin met haar zwangere hond te helpen werden echter nog wel beboet door de hondenpolitie. Als dierenarts leg je immers een eed af wanneer een dier in nood verkeerd deze altijd te helpen. Hun handelen was hiermee beslist in strijd.