Gedrag van hond en kat in de gaten houden

Als een hond of kat met zijn kop tegen de muur gaat staan, dan kan dit bij deze dieren wijzen op een hersenschade, vergiftiging, tumoren, infecties of andere problemen. Het komt volgens dierenartsen niet zo vaak voor. Maar het is wel belangrijk dat je abnormaal gedrag van je hond of kat altijd moet melden. Honden of katten horen niet met hun kop tegen de muur te staan. Als het over oudere dieren gaat, dan kan het gaan over dieren met een hersentumor en bij jongere dieren kan het zijn dat zij een leveraandoening hebben.

Barbecueseizoen gevaarlijk voor dieren

Het barbecueseizoen komt er weer aan. Dit is voor honden het grootste gevaar volgens een dierenarts. Saté wordt veel gegeten op de barbecue en er bestaat een kans dat het stokje op de grond valt of naast het bord. Een hond heeft hier wel interesse in, het geurige stokje hebben ze dan ook snel gevonden. Het eten van deze satéstokjes is gevaarlijk voor honden. Deze worden namelijk niet verteerd en hierdoor komen ze vaak niet op een natuurlijke manier naar buiten. De stokjes kunnen in het lichaam veel schade aanrichten bij de hond. Meestal moeten ze daardoor operatief verwijderd worden. Voor de hond geen pretje, maar ook voor de eigenaren niet fijn om mee te maken.

Advies van de dierenarts

Het is belangrijk dat je abnormaal gedrag van de hond of kat altijd gaat melden bij de dierenarts. Tijdens het barbecueseizoen dien je er goed op te letten dat de hond niet stiekem mee gaat smullen. Controleer na het gebruik van de BBQ ook altijd goed de omgeving waar je hebt gegeten, om te zien of er nog wat ligt en ruim het dan op.