Hema blijft innovatief; na dierenverzekering & hondenverzekering nu eigen label smartphone

Hema heeft al jaren te maken met teruglopende inkomsten en een verhoogde concurrentiedruk. Met name online is de concurrentie moordend en zijn er veel merkloze producten voor lage prijzen waarmee Hema concurreren moet, maar ook met winkelketens als Action. Om op de been te blijven en zich verder te kunnen onderscheiden kwam Hema al een paar jaar terug met een verzekeringslijn, waarvan de hondenverzekering deel uitmaakt. Zowel de basisdekking als uitgebreide dekking wordt bij ons vergeleken met andere hondenverzekeringen.

Na verzekeringen ook notariële producten

Na de komst van de verzekeringslijn van Hema werd het ook mogelijk om via hen notariële actes af te sluiten. Denk daarbij aan samenlevingscontracten en testamenten. Makkelijk online te regelen in begrijpelijke taal en bovendien voor bijzonder lage kosten (al vanaf € 125, redactie). Hema laat weten dat het de verzekeringen en notariële aktes voor ongeveer de kostprijs aanbiedt. Dit wordt ook onderstreept door de financiële resultaten van het Nederlandse bedrijf; een verlies van circa 30 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2015.

Nieuwe productlijn met vakanties en eigen label smartphones en tablets

In samenwerking met het online reisbureau Travelbird kunnen er sinds kort ook reizen via Hema worden geboekt. Denk hierbij aan een busreis naar de Duitse steden, vlak over de grens, zoals Dusseldorf of Keulen. Ideaal om kerstinkopen te doen bijvoorbeeld. Voor 19 euro is zo’n busreisje al te boeken.

Smartphones en tablets onder eigen naam zijn eveneens een noviteit in de (online) schappen van Hema. De smartphones zijn verkrijgbaar van € 95 en hebben de toepasselijke afkorting H3, H4 en H5. Het besturingsysteem is Android en ze lijken sterk op de telefoons van bekende merken als Samsung en HTC. De tablets worden aangeboden vanaf € 129.