Voedsel & Spijsvertering

Ook al is het niet erg smakelijk om over na te denken, de ontlasting van uw hond is een erg belangrijke gezondheidsindicator. Door naar de ontlasting te kijken kunnen problemen met de voeding of ziekten vroegtijdig worden gesignaleerd. Normale ontlasting is stevig en compact, wanneer dit afwijkt kan dit een teken zijn van problemen.

Voeding en gezondheid

Voeding is van essentieel belang voor de gezondheid van uw hond. Het bevat uiteindelijk belangrijke bouwstoffen voor uw hond. Hoe beter de voeding van uw hond des te gezonder zal uw hond zijn. Dit is te merken aan een gezond uitziende hond met glanzende vacht maar ook aan het gedrag van de hond.

Droogvoer of natvoer?

Er bestaat in de wetenschap onenigheid over wat beter voor uw hond is; droogvoer of natvoer. Wel heeft natvoer enkele praktische nadelen ten opzichte van droogvoer; gezien het vochtgehalte van 60% moet u er meer van opslaan dan droogvoer. Daarnaast is het een stuk korter houdbaar. Droogvoer biedt ook voordelen voor het gezond houden van het gebit van de hond.

Aantal voedingen per dag

Puppies hebben vaker voedsel nodig dan volwassen honden. Pups tot 12 weken oud moeten 4 maal per dag gevoerd worden. Jonge honden van 3 tot 8 maanden varen wel bij 3 voedingen per dag. Volwassen honden tot slot krijgen bij voorkeur 2 maal per dag te eten.