Begraven & Crematie

Al hopen we natuurlijk op een lang en gezond leven van onze krijgt elke eigenaar vroeg of laat te maken met het overlijden van zijn hond.

Begraven hond

In de eigen tuin

In het verleden was het afhankelijk van gemeentelijke bepalingen of u uw hond in de tuin mocht begraven. Gelukkig is er nu overal in Nederland dezelfde wetgeving: u mag uw hond of ander huisdier in de tuin begraven. Hierbij is bepaald dat u een kuil van tenminste één meter diep dient te graven en de hond niet in plastic mag wikkelen. Doek, kranten of een kartonnen doos zijn wel toegestaan. Hier heeft u dus geen verzekering voor nodig!

Op een begraafplaats

Wanneer u niet over een eigen tuin beschikt of uw hond niet in de tuin wil begraven kunt u ook kiezen voor een dierenbegraafplaats. Op deze speciale begraafplaatsen liggen naast honden veelal ook andere soorten huisdieren begraven.

Dierenbegraafplaatsen per provincie
Wanneer geen dierenbegraafplaatsen in de provincie bestaan geven we de dichtstbijzijnde begraafplaats aan

Drenthe Larixhof
Flevoland Klaverweiden
Friesland Larixhof
Gelderland Kolleweidenhof
Groningen Dierenbegraafplaats Groningen
Limburg Dierenbegraafplaats Meerssen
Noord-Brabant Viviana
Noord-Holland DUC Amsterdam
Overijssel Vennenberg
Utrecht Majesta
Zeeland Viviana
Zuid-Holland Groenendijk

Crematie hond

Mocht u niet over de ruimte beschikken om uw hond te begraven of dit niet wenselijk vinden kunt u ervoor kiezen uw hond te cremeren. Hierbij kunt u kiezen voor een collectieve crematie, waarbij een aantal dieren tegelijk worden gecremeerd, of een individuele crematie. In het geval van een individuele crematie kunt u de as van uw hond meenemen naar huis of uitstrooien.

Verschillende verzekeraars bieden aanvullende modules aan voor de crematie van uw hond, waaronder OHRA en PetPlan. Bij OHRA bent u verzekerd voor het vervoer van de hond naar het crematorium en de crematie zelf tot een maximum bedrag van 250 euro. PetPlan vergoedt de gehele kosten van individuele of collectieve crematie inclusief vervoer.