Reisverzekering

Op vakantie wordt natuurlijk een stuk leuker als uw trouwe hond ook mee kan! Voor uzelf vindt u het vanzelfsprekend om een reisverzekering te hebben dus waarom voor uw hond niet?

Medisch noodzakelijke ziektekosten

Met een reisverzekering voor uw hond bent u verzekerd voor medisch noodzakelijke ziektekosten tot een bepaald maximum bedrag. Onderstaand vindt u de verzekeringen die buitenlanddekking bieden.

Verzekeraar Dekkingsgebied Maximale vergoeding Premie per maand
OHRA EU, Canarische Eilanden, Baltische Landen €1.000 per jaar €3,88
Petplan Wereld €1.000 per jaar €3,11
Proteq Wereld €5.000 per jaar Bij aanvullende dekking (vanaf 6,64 per maand)

Reizen met de hond

De reisverzekering voor uw hond dekt alleen medische kosten in het buitenland. Wanneer u op reis gaat met uw hond moet u echter met nog enkele andere zaken rekening houden, zoals een dierenpaspoort en de noodzakelijke vaccinaties.

Binnen de EU reizen

Voor de hele EU gelden sinds 2004 dezelfde regels wat betreft het reizen met een huisdier. Om door de EU te kunnen reizen moet het dier een dierenpaspoort hebben en over een inenting tegen rabiës beschikken. In het dierenpaspoort staat een beschrijving van de hond, de inentingen en de adresgegevens van de eigenaar. Een dierenpaspoort kan worden aangevraagd bij de dierenarts.

Buiten de EU reizen

Buiten de EU hanteert ieder land zijn eigen regels wat betreft het reizen met dieren. Daarbij heeft u niet alleen te maken met uw eindbestemming maar ook de landen waar u doorheen reist, bijvoorbeeld in het geval van een overstap. De eisen per land kunt u vinden op de website van het LICG.