Viervoeter zonder baasje redt het leven van klein meisje

Een bijzonder bericht uit de Verenigde Staten bereikte dit weekend onze redactie. In Oklahomo werd de kracht van de relatie van dier tot mens andermaal bevestigd.

In de Amerikaanse staat was afgelopen vrijdag een hond de held van de dag. Letterlijk met gevaar voor eigen leven redde een border collie het leven van een vijfjarig meisje. Het meisje rende de stoep af de straat op en had een vrachtwagen die op volle snelheid naar beneden kwam rijden niet gezien. Hoewel de vrachtwagen uit volle macht vaart minderde was het zeker dat deze het meisjes zou raken. Plots kwam de border collie, die al weken in de buurt rondhing volgens buurtbewoners, tevoorschijn en sprintte naar het meisje toe om haar weg te duwen voor de vrachtauto.

De hond, inmiddels is zijn naam omgedoopt tot “Angel”, raakt zelf wel gewond en hield een gebroken been over aan zijn heroïsche actie. Buurtbewoners waren de hond eerder al opgevallen, want de border collie zag er erg mooi uit; zwart en wit gekleurd, maar zonder eigenaar in de nabije omgeving. Bovendien was de hond bijzonder vriendelijk en lief voor kinderen.

Op dit moment ligt Angel in het dierenziekenhuis OKC Animal Welfare Superintendent en wordt geholpen aan zijn gebroken been. Benieuwd naar Angel? Bekijk de video dan bij Koco.com.