Zestig honden in bewaring na controle

Er is een grote controle uitgevoerd door ambtenaren van politie, dierenbescherming en gemeente bij een hondenhandelaar aan de Molenstraat. Om 11 uur is de controle gestart toen de politie een melding binnen kreeg via 144. Dit is het meldnummer voor dieren in nood. Hij zou puppy’s verkopen, die volgens het dierenpaspoort ongeveer vier maanden oud zouden zijn. Maar de honden bleken veel jonger te zijn. Er werden in een loods bij deze 47 jarige man zestig pups gevonden van diverse rassen. De dierenarts heeft ze onderzocht. Veel pups waren ziek en de leeftijd van het paspoort kwam niet overeen met de werkelijke leeftijd van de pups. Ook hadden veel pups dikke buikjes, ze hadden wormen.

 

In bewaring
De dierenbescherming heeft contact gelegd met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en toen zijn alle honden in bewaring genomen en vervolgens overgebracht naar een betere plek. Daar hebben de honden de nodige zorg gekregen en zijn alle paspoorten in orde gemaakt.

 

Wetswijziging ingegaan

Er is vanaf januari een wetswijziging ingegaan en daarbij geldt dat pups uit een EU-land pas in Nederland mogen worden ingevoerd wanneer zij vijftien weken oud zijn. Dit heeft te maken met de belangrijke vaccinatie Rabies, enting tegen hondsdolheid. Deze enting mag pas gegeven worden als pups twaalf weken oud zijn en gaat pas na drie weken werken vandaar de wetswijziging.